Horoscop 


Introducere » Nume și imagini de flori » Zambile

Nume și imagini de flori / Zambile

Descriere

Zambilele, pe cat de plapande par pe atat de frumoase si parfumate sunt. Zambilele au flori in forma de clopotei, in jur de 20, ce sunt asezate pe o tija scurta ce este inconjurata de frunze groase si lungi. Ele pot fi intalnite sub diferite culori, de la indigo, ciclam sau ametist pana la cele simple precum galbene, roz, sau albe. Zambilele au o conotatie diferita fata de celelalte flori, grecii numindu-le hyacinthus, nume apartinand unei pietre pretioase. Altfel spus, zambilele pot fi interpretate ca niste bijuterii printre celelalte plante.

Simbolistica

Aceste gingase fapturi pot fi intelese ca simbol al bucuriei sau al tineretii. Zambilele sunt asociate amabilitatii, tandretei si nu in ultimul rand bunatatii.

Istorie

In secolul XVII, zambilele au devenit foarte populare pentru poporul european. Ele isi au originile in Orient dar odata cu trecerea timpului au inceput sa se raspandeasca pe tot mai multe teritorii. Datorita frumusetii, zambilele au inceput sa fie vandute pe sume exorbitante, asemanator lalelor. Manifestand un astfel de interes pentru aceste flori, olandezii au inceput sa descopere noi forme, culori si marimi cu ajutorul hibridizarii. Zambilele au avut si utilizari iesite din comun, zvonindu-se ca ar putea opri cresterea barbii.

Cod Floral

In functie de culoarea pe care alegem sa o oferim si semnificatia zambilelor variaza. Dar intotdeauna ele vor fi interpretate ca flori ale fericirii. Fiind flori ale primaverii mereu vor purta simbolul vietii ce renaste dupa multe greutati si al sperantei.

Ocazie

Zambilele pot fi oferite fara a astepta o ocazie anume, putand fi daruite si baietilor sau barbatilor. Dar cel mai des intalnite sunt in pragul primaverii, putand fi oferite persoanelor apropriate sau dragi noua ca semn al aprecierii si respectului purtat.


Lei
Lei
pe stoc nou produs top
 

  

 


Ingrijirea zambilelor

 

Ingrijirea zambilelor nu este la fel de dificila pe cat s-ar credea deoarece pe cat de plapande si gingase par pe atat de rezistente sunt. Zambilele nu au nevoie de o ingrijire speciala precum celelalte flori, putand sa ne bucuram de frumusetea si parfumul lor puternic o perioada lunga de timp. Zambilele pot rezista la fel de bine in spatiile puternic luminate cat si in cele cu o luminozitate mai scazuta. Apa zambilelor trebuie schimbata o data la doua zile sau, pe cat posibil, ori de cate ori observam va acestea dau semne de ofilire. Daca totusi ele prezinta un stadiu avansat de ofilire, tijele se vor scufunda aproximativ 2-3 centimetri in apa fierbinte pentru a-si reveni si a se invigora. Dupa acest tratament, partea ce a stat sub apa fierbinte se taie si se aseaza din nou in vasele cu apa rece in care au stat. Zambilele pot fi pastrate la fel de bine si in ghivece adaptandu-se cu succes la conditiile atmosferice din interiorul apartamentului nostru sau al gradinii. Pot sta in aceeasi vaza si cu alte flori, alaturi si de narcise, desi acestea au un suc otravitor ce nu-si face efectul asuprazambilelor. Pentru ingrijirea zambilelor trebuiesc luati in calcul toti acesti pasi iar florile vor fi printre cele mai frumoase!

NTYzYTQ