Folosim cookie-uri. Pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Dacă vei continua să folosești site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de utilizare a cookie-urilor.
X

Cel mai vandut

Contact

I.I. Clenciu C.M.
Str. Crisan, Nr.29
Drobeta Turnu Severin
tel: 0745 833 563
Office@flori-naturale.ro
Comenzi@flori-naturale.ro

Horoscop 


Introducere » Nume și imagini de flori » Orhidee

Nume și imagini de flori / Orhidee

Descriere

Fara drept de apel, orhideele sunt cele mai numeroase dintre plantele cu flori si cele mai elegante. In prezent, in toata lumea sunt cunoscute peste 25.000 de specii de orhidee. Acestea au dimensiuni variabile existand flori foarte mici cat si flori de dimensiuni fabuloase. Acestea sunt fie solitare fie grupate in inflorescente racemoase. Mirosul acestora difera in functie de specie, unele orhidee avand un miros puternic altele nefiind parfumate deloc. Frunzele sunt de culoare verde intens iar unele specii prezinta anumite pete.

Simbolistica

In Extremul Orient orhideele erau cunoscute ca plante ale fertilitatii. In China ele reprezentau inocenta copilariei. In Franta si in Italia cu ajutorul orhideei se faceau vraji de magie neagra. In America era purtata ca aducatoare de noroc. Pentru europeni, orhideea era imaginea luxului, a vietii rafinate. Datorita mirosului puternic si select orhideele au fost numite plantele cu parfum regal. Astfel putem spune ca orhideele era venerata dar in acelasi timp in alte parti ale globului erau folosite datorita utilitatii lor in magie.

Cod Floral

Orhideea este simbolul afectiunii reprezentand iubirea rafinata, satisfacuta. Se considera ca cel care daruieste o orhidee face promisiunea de a-si rasfata si ocroti iubita.

Ocazie

Orhideele pot fi oferite atat la sarbatorirea unor evenimente cum ar fi cu ocazia zile de 8 Martie sau Valentine`s Day dar si in zile obisnuite aratandu-ne astfel dragostea fata de persoane dragi noua.


Lei
Lei
pe stoc nou produs top
 

Preţ 99 Lei 

Preţ 15 Lei 

Preţ 70 Lei


Ingrijire orhidee

 

Dupa ce le-am cumparat, orhideele se lasa la temperaturi cuprinse intr 12-15 grade celsius timp de cateva ore. Urmatorul pas este acela de a le muta la temperatura camerei si a le feri de variatiile bruste de temperatura. Dupa acest proces se aseaza orhideele in vase incapatoare si inalte, cu apa suficienta. Daca se observa o tenta de ofilire, se vor pune tijele in apa calda -chiar fierbinte-, dupa ce acestea au fost taiate in prealabil. Dupa aceasta infuzie, vom observa ca ne vom mai putea bucura de frumusetea orhideelor o perioada de timp. Daca avem orhideele in ghivece, le vom aplica ingrasaminte pentru o mai buna ingrijire numai in cazul in care suntem siguri ca au parte de lumina, caldura si apa suficienta. Planta v-a fi periodic curatata de frunzele moarte si de partile ce sunt bolnave dupa care se panseaza cu carbune vegetal. Orhideele apreciaza lumina intensa, puternica, dar care nu provine direct de la soare. Se pot folosi surse alternative de lumina si se va evita asezarea acestora langa geamuri. Vom avea atentie marita cu orhideele si le vom oferi o ingrijire adecvata deoarece orhideele au nevoie de umiditate ridicata fiind plante tropicale. Se va incerca pe cat posibil indeplinirea acestor conditii pentru a asigura o durata de viata cat mai mare.

ZDE4O