Horoscop 


Introducere » Nume și imagini de flori » Lalele

Nume și imagini de flori / Lalele

Descriere

Lalelele sunt considerate unele dintre florile cele mai elegante. Lalelele au tije lungi care sustin florile de culori variate: albastru, violet, roz, rosu, alb, galben, negru. Aceasta floare se considera ca provine din Olanda deoarece pe emblemele conventionale se intalneste si laleaua. Datorita frumusetii lor, lalelele se numara printre florile asociate dragostei.

Simbolistica

Lalelele reprezinta constanta si trainicia sentimentelor in ciuda diferitelor obstacole intalnite. Pentru crestini ea reprezinta vanitatea. Avand o frumusete trecatoare,lalelele pot simboliza si autoamagirea, ignorarea realitatii, iluzia, incapatanarea.

Cod Floral

Daruirea unei lalele poate fi considerat un gest de dragoste. Acestea reprezinta constanta sentimentelor, rezistenta in ciuda tuturor obstacolelor intalnite, trainicie. Semnificatiile difera in functie de culoarea acestora de la o dragoste infocata la o iubire fara viitor. Ca si celelalte flori si lalelele au fost sursa de insiratie a numarate opere literare si cantece. Chiar si in Romania s-au facut cantece si povestioare in care se atesta frumusetea covarsitoare a lalelelor, una dintre cele mai cunoscute melodii fiind cea a artistului Luigi Ionescu.

Ocazie

Este un bun cadou pentru sarbatori precum cea de Valentine`s Day deoarece lalelele sunt asociate cu dragostea-pasiune.


Lei
Lei
pe stoc nou produs top

Ingrijirea lalelelor

 

Lalelele sunt extrem de pretentioase avand nevoie de o ingrijire mai delicata si nu suporta sa stea o perioada lunga de timp dupa ce au fost culese fara apa. Inainte de a aranja lalelele in vaza sau alte vase, se recomanda sa se taie din capul tijelor aproximativ 3 centimetri, sub jet de apa. Lalelelesunt flori ce iubesc lumina de aceea se va cauta sa fie asezate cat mai aproape de o sursa de lumina cum ar fi geamul sau o sursa care produce lumina. Un alt factor de care trebuie sa tinem cont este apa. Ea trebuie schimbata des dar nu zilnic, fiind de preferat ca acest lucru sa se intample o data la doua zile. Lalelele rezista mai bine la temperaturi scazute decat la temperaturi ridicate de aceea ar fi indicat sa nu se aseze langa calorifere, aeroterme sau alte surse ce produc caldura. lalelele pot fi puse in vaze dar sa incercam ca acestea sa aibe gatul lung pentru a impiedica ruperea tulpinii deoarece aceasta este foarte fragila. Pentru a le oferi un plus de prospetime si a le ajuta sa-si pastreze o perioada indelungata de timp culorile, este indicat ca acestea sa se combine cu ramurelele de tuia. In afara faptului ca vom infrumuseta aspectul general, ne vom bucura si de vitalitatea pe care acestea o vor capata. Daca pastram lalelele in ghivece vom incerca sa le asiguram un sol fertil pentru a inlesni procesul de inflorire al acestora.

NWI5M2UzYT