Folosim cookie-uri. Pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Dacă vei continua să folosești site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de utilizare a cookie-urilor.
X

Cel mai vandut

Contact

I.I. Clenciu C.M.
Str. Crisan, Nr.29
Drobeta Turnu Severin
tel: 0745 833 563
Office@flori-naturale.ro
Comenzi@flori-naturale.ro

Horoscop 


Introducere » Nume și imagini de flori » Gladiole

Nume și imagini de flori / Gladiole

Descriere

Gladiolele sunt plante originare din bazinul mediteraneean si Africa de sud. Acestea sunt inrudite cu irisul si se aseamana destul de bine avand o tija alungita si ascutita catre varf, sub forma de sabie. Numele de gladiola vine din latina de la gladius in traducere insemnand sabie datorita formei acesteia. Florile acestora cresc in spic indreptat intr-o parte a tijei avand culori puternice, proaspete cu o paleta larga -fiind intalnite atat albe cat si mov, o singura exceptie facand-o nuanta albastra- fiind rezultatul hibridizarii. La inceput gladiolele aveau marimi mai mici si erau intalnite doar sub culoarea alb-galbui asa ca nu este exclus ca in scurt timp sa intalnim si gladiole albastre.

Simbolistica

Gladiolele sunt considerate a fi florile aventurierilor si a aventurii. Sunt simbolul iubirii insemnand dragostea autoritara, grabita, dar care nu cunoaste renuntarea.

Cod Floral

Gladiolele sunt florile primilor pasi in dragoste. Mesajul transmis de acestea este asemanator cu cel al florii-soarelui dar cel al gladiolei nu poate fi ignorat deoarece aceasta cere insistent. Tot ele sunt cele care pot fi interpretate ca un refuz elegant. Acestea ar putea spune imi esti indiferenta.

Ocazie

Gladiolele sunt cadoul potrivit pentru petrecerile pretentioase sau ocazii mari.


Lei
Lei
pe stoc nou produs top

Ingrijirea gladiolelor

 

Frunzele de gladiole ce sunt inutile, care nu-si au rostul vor fi rupte cu grija pentru a nu sta in apa deoarece se dezvolta microorganisme ce ar putea aduce moartea plantei. Trebuie totusi ca frunzele sa nu se indeparteze excesiv deoarece acestea contribuie la rezistenta florilor. Gladiolele se vor pune in vaze inalte pentru a le mentine in pozitie verticala. Apa nu trebuie sa fie in proportii exagerate, jumatate din tija gladiolelor trebuind sa stea sub apa si nu mai mult. Pe parcurs vom avea grija ca acest nivel sa nu scada prea mult si vom completa cu cantitatea necesara. Se v-a incerca pe cat posibil sa se adauge numai apa distilata. Pentru a facilita inflorirea bobocilor de gladiola, se va rupe circa un centimetru din partea de sus a tijei. O alta metoda de ingrijire a gladiolelor pentru mentinerea prospetimii o perioada indelungata este aceea de a inmuia coditele florilor intr-un pahar cu vodka sau gin pentru o perioada scurta, aproximativ 7 secunde. Daca acestea prezinta o tendinta de ofilire, se v-a intepa cu ajutorul unui ac portiunea de sub floare, existand probabilitatea de a fi o punga cu aer. Pentru o mai buna ingrijire a gladiolelor este indicat sa se adauge un banut in vaza in care sunt pastrate florile pentru a ne bucura de ele pe o perioada mai lunga de timp.

NmJiZDkyND