Făcând clic pe "Accept", sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre și a terțelor părți și a altor tehnologii similare pentru a îmbunătăți experiența dvs. de navigare, pentru a analiza implicarea dvs. în conținutul nostru și pentru alte scopuri legitime de afaceri. Vă puteți retrage consimțământul în orice moment, ștergând cookie-urile prin browserul dvs.

 

 

       

 

        

 
 Flori Naturale
Grup Facebook · 5.008 membri
Inscrie-te în grup
   Grup pentru iubitorii de flori  

 

Cel mai vandut

Preţ 199 Lei
Stoc DA
Preţ 140 Lei
Stoc DA
Preţ 199 Lei
Stoc NU

Contact

I.I. Clenciu C.M.
Str. Crisan, Nr.29
Drobeta Turnu Severin
tel: 0745 833 563
Office@flori-naturale.ro
Comenzi@flori-naturale.ro

@flori_natural


Introducere » Nume și imagini de flori » Ghiocei

Nume și imagini de flori / Ghiocei

Descriere

Firavi si delicati, cu flori albe, ghioceii sunt primii care apar pe piata fiind vestitorii primaverii. Tijele lor de un verde crud, subtiri si sensibile sustin florile in forma de clopotei, ca doua aripi deschise. Desi gingasi, acestia nu rezista prea mult durata lor de viata fiind de aproximativ trei zile.

Simbolistica

Ghioceii sunt cei ce prevestesc primavara fiind simbolul sperantei si bucuriei. Ei sunt asociati rezistentei si curajului deoarece indura asprimea iernii si prevestesc vremea buna ce v-a urma sa vina. Crestinismul asociaza aceasta floare cu smerenia si umilinta fiind un exemplu demn de urmat. Englezii considera ghioceii florile inocentei si cea ce comemoreaza amintirea copiilor morti.

Cod Floral

Ghioceii nu au semnificatii perticularizate fiind intalniti intr-o singura culoare. Acestia nu-si schimba mesajul chiar daca il daruim prietenilor sau persoanei iubite.

Ocazie

Poporul roman obisnuieste sa daruiasca ghiocei la data de 1 Martie alaturi de un martisor pentru a purta noroc pe intreg parcursul anului. Ei mai pot fi oferiti si cu ocazia Sfantului Valentin transmitand mesajele de bine, de sanatate sau de prosperitate.


MGMwNjgxN