Folosim cookie-uri. Pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Dacă vei continua să folosești site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de utilizare a cookie-urilor.
X

Cel mai vandut

Contact

I.I. Clenciu C.M.
Str. Crisan, Nr.29
Drobeta Turnu Severin
tel: 0745 833 563
Office@flori-naturale.ro
Comenzi@flori-naturale.ro

Horoscop 


Introducere » Nume și imagini de flori » Garoafe

Nume și imagini de flori / Garoafe

Descriere

Garoafele sunt cel mai des asociate cu ciucurii datorita petalelor lor prinse la baza intr-o teaca dupa care se desfac la inflorire. Acestea au frunze ascutite de o parte si de alta a tulpinii. In functie de specie garoafele pot prezenta un miros placut, specific acestora, sau pot fi inodore. Ele pot avea o inaltime cuprinsa intre 50 si 80 de centimetri dar adesea sunt intalnite ca avand o inaltime de 25-45 de centimetri. Cu ajutorul hibridizarii astazi s-a ajuns la un numar impresionant de varietati de garoafe. Pot avea culoarea rosie, alba, galbena, roz sau pot fi multicolore.

Simbolistica

De-a lungul istoriei se obisnuia sa se daruiasca garoafe pentru a rasplati faptele iesite din comun, deosebite. In prezent garoafele se ofera ca rasplata calului invingator la hipodrom. Pentru crestini ea reprezenta suferinta si durerea fiind florea Sfintei Fecioare.

Cod Floral

Semnificatiile garoafelor sunt clare si specializate. Ele pot fi oferite atat la ocazii fericite cat si celor mai putin fericite. In orice caz, garoafele nu sunt flori cu dubla personalitate si nici expresia indiferentei politicoase. In anumite contexte ele pot reprezenta despartirea. Tot garoafele sunt si florile amintirii celor disparuti.

Ocazie

In tari precum SUA sau Canada garoafele se obisnuiesc a se darui cu ocazia Zilei Mamei ce se organizeaza in a doua saptamana a lunii mai. In Irlanda se ofera cu prilejul zilei nationale sarbatorite pe data de 17 martie aducand astfel un omagiu Sfantului Patrick. In Occident garoafa este cadoul preferat pentru absolventi.


Lei
Lei
pe stoc nou produs top
 

Preţ 70 Lei
Ingrijirea garoafelor

 

Ingrijirea garoafelor nu este foarte greu de realizat dar totusi trebuie intreprinsa. Pentru a rezista o perioada mai mare de timp proaspete, capatul tijei garoafei se taie oblic si se indeparteaza frunzele din partea de jos. Garoafele sunt iubitoare de apa proaspata de aceea este indicat sa schimbam apa ori de cate ori avem posibilitatea. De fiecare data cand facem acest lucru, pentru a le ingriji, este bine sa adaugam in vas cateva picaturi de lamaie sau helas. Un alt factor esential este caldura. Garoafeletrebuiesc amplasate intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui si de locurile prea calduroase. Solul trebuie sa fie fertil, cu o usoara tendinta de alkalinitate sau daca nu se reuseste acest lucru macar neutru din punct de vedere al PH-ului. Pentru a se dezvolta normal, garoafele au nevoie zilnic de o perioada de 4-5 ore de lumina. Daca se observa ofilirea florilor, e bine sa le indepartam cu atentie pentru a nu-i face niciun rau plantei si a-i asigura inflorirea continua. Daca aveti garoafe in ghiveci este bine sa acordati o atentie marita nivelului de umiditate. Cea mai eficienta metoda pentru realizarea acestui lucru o constituie stropirea regulata a frunzelor cu apa proaspata

MjIzN