Horoscop 


Introducere » Nume și imagini de flori » Crizantema

Nume și imagini de flori / Crizantema

Descriere

In vechile ilustratii erau reprezentate crizanteme printr-o floare mica de culoare galbena si cu un numar redus de petale asemanatoare cu margareta. Numele crizantemelor este de origine greceasca iar in traducere inseamna floare de aur sau soare datorita aspectului acesteia. Cu ajutorul hibridizarii crizantemele au obtinut un numar mare de petale, forme si marimi diferite cat si o coloristica variata (rosu, portocaliu, ruginiu, mov).

Simbolistica

In functie de regiunea geografica despre care vorbim crizantemele pot lua diferite semnificatii. Crizanteme poate fi interpretata ca simbol al intelepciunii, a virtutilor, a nevinovatiei sau a puritatii.

Cod Floral

Crizantemele pot semnifica tristetea sau regretul. Dar la aceste flori putem aprecia frumusetea deosebita si mirosul discret pe care le prezinta. Crizantemele pot cu succes sa ne infrumuseteze curtile, apartamentele sau putem sa le pastram o perioada indelungata in ghiveci avand parte de compania lor o perioada lunga de timp.

Ocazie

Se ofera crizanteme atunci cand asistam la evenimente funerare semnificand regretul purtat persoanelor decedate. Ele se evita sa se ofere cu ocazia sarbatorilor cu caracter romantic sau evenimentelor fericite din viata noastra.


Lei
Lei
pe stoc nou produs top

Ingrijirea crizantemelor

 

Pentru o buna ingrijire a crizantemelor, capetele tijelor se taie cu un cutit ascutit, se inlatura frunzele din josul ei se se aseaza buchetul intr-o vaza cu gura larga, pentru ca florile de crizanteme sa nu stea inghesuite. Apa trebuie schimbata des iar florile trebuiesc stropite din cand in cand cu apa pentru a le revigora. Crizantemele au nevoie de o lumina puternica, de preferat naturala, aproximativ 3-4 ore pe zi iar restul timpului de umbra. Daca pastram crizantemele in ghivece sau in fata casei este bine sa alegem un sol fertil, bogat in minerale, cat mai apropriat de cel natural in care acestea traiesc ce trebuie ingrijit periodic prin sapare si afanare. Atunci cand observam ca planta are mai multi boboci pe aceeasi tulpina, este de preferat sa se lase doar cel care este cel mai bine dezvoltat iar ceilalti sa fie indepartati cu atentie pentru a nu provoca alte daune crizantemei.

MDJlNjQxMD