Folosim cookie-uri. Pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Dacă vei continua să folosești site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră de utilizare a cookie-urilor.
X

Cel mai vandut

Contact

I.I. Clenciu C.M.
Str. Crisan, Nr.29
Drobeta Turnu Severin
tel: 0745 833 563
Office@flori-naturale.ro
Comenzi@flori-naturale.ro

Horoscop 


Introducere » Nume și imagini de flori » Crini

Nume și imagini de flori / Crini

Descriere

Crinii au o tija lunga, cu frunze subtiri, cu pana la opt boboci de flori mari, cu sase petale de culoare alba, roz, rosie, galbena sau portocalie, ce au o nuanta mai intensa pe partea lor interioara. Exista mai multe specii de crini, peste 100, unii crini fiind salbatici ce cresc, in general, in emisfera nordica, aici fiind aria de raspandire a acestor flori. Ei se clasifica dupa felul in care sunt asezate florile fata de axul inflorescentei si dupa forma.

Simbolistica

In cele mai multe culturi acestia au fost asociati perfectiunii si al milei simbolizand lumina si principiul masculin datorita formei pistilului. Fiind simbolul frumusetii si puritatii, crinii pot transmite persoanei iubite sau celei mai bune prietene un mesaj de dragoste.

Cod Floral

In general crinii sunt asociati cu devotamentul, virtutea sau frumusetea insa acest mesaj poate sa difere in functie de culoarea pe care acestia o au.

Ocazie

Crinii sunt un bun cadou cu ocazia sarbatorii de Paste.


Lei
Lei
pe stoc nou produs top
 

Preţ 150 Lei

Nou
 

Preţ 120 Lei


Ingrijirea crinilor

 

Pentru o buna ingrijire a crinilor trebuie sa se asigure un mediu de viata propice, fiind necesar sa se indeparteze staminele florilor deschise inainte ca polenul sa se scuture si sa ajunga in final pe petale. Daca totusi s-a intamplat acest lucru, urmele lasate se vor sterge usor cu o bucata de vata imbibata in apa. In strainatate, pentru a se evita aceasta neplacere, crinii se vand fara stamine, transformati genetic, ce au o durata de viata mai mare. Crinii nu sunt disponibili si in tara noastra dar nu este nici o problema, cei transformati genetic nemaifiiind la fel de frumosi ca florile naturale. Crinii prefera soarele arzator, o perioada minima de 5-6 ore zilnic. Radacinile trebuiesc sa fie umbrite pentru a se evita ofilirea acestora. Pe perioada iernii crinii au nevoie de temperaturi extrem de scazute, in jurul valorii de 0 grade, pentru a asigura inflorirea pe parcursul anului ce urmeaza. Solul preferat decrini este cel drenabil, usor acid si se evita sa intre in contact direct cu gunoiul. Pamantul trebuie sa fie reavan si se evita baltirea apei deoarece poate provoca moartea plantei. Incaperile trebuiesc sa fie bine aerate pentru a se usca cu usurinta apa de pe frunze. O buna ingrijire a crinilor garanteaza aparitia unor flori frumoase si sanatoase.

MjliNTVlNj