Horoscop 


Introducere » Nume și imagini de flori » Anturium

Nume și imagini de flori / Anturium

Descriere

Florile de anthurium, des intalnite sub pseudonimul de florile flamingo sunt plante tropicale, la prima vedere avand un aspect mai neobisnuit. Anthurium isi au originile pe teritoriile sud-americane fiind plante exotice ce pot fi intalnita sub diferite marimi si culori. Inaltimea florilor de anthurium este relativ mare fata de celelalte plante pe care le stim (putand atinge 70-80 de centimetri) iar coloritul florilor de anthurium difera putand fi intalnite atat rosii, albe, ruginii, violet sau chiar roz. In centrul florilor se afla o mica frunza modificata de culoare alba, rosu sau roz ceea ce face aceasta planta cu totul speciala. In prezent, in toata lumea se gasesc aproximativ 600 de specii din aceasta familie insa doar 2 au fost cultivate avand trasaturi estetice speciale.

Simbolistica

Extrem de elegante, cu aspect tropical, florile de anthurium sunt cu totul speciale fata de celelalte. Ele ies in evidenta in special pentru culorile extrem de aprinse pe care acestea le au si pentru marimea peste medie a lor. Cu ajutorul florilor de anthurium putem sa ne exprimam emotiile fata de persoana iubita nemaifiind nevoie de niciun cuvant in plus spus de noi. Anthurium continua sa uimesca pe cei pasionati de flori reusind sa se adapteze la temperaturile din tara noastra iar cu putin atentie acordata acestora putem sa ne bucuram de ele pe intreg parcursul anului avand o durata de viata ridicata.

Cod Floral

Cu ajutorul florilor de anthurium putem sa ne exprimam regretele fata de o persoana care nu mai este printre noi alcatuind o jerba in care sa se regaseasca si acestea sau putem sa le oferim persoanelor dragi noua aratandu-ne astfel respectul si dragostea purtata.

Ocazie

Florile de anthurium pot fi oferite atat in ghivece pentru a rezista o perioada indelungata de timp dar si taiate, in aranjamente florale sau buchete. Florile de anthurium nu sunt dedicate exclusiv evenimentelor fericite sau celor funerare diferind in functie de culoarea pe care acestea le au.


NGJlNGQ